E-mail: NPetrova@seznam.cz

Perníkoví sobíci

Potřebujete:

Na perníkové těsto:

– 500g hladké mouky

– 100g moučkového cukru

– 60-70g másla

– 100g medu

– 2 vejce

– 1 lžč. jedlé sody

– 1 lžč. perníkového koření

(kakao na obarvení nedoporučuji, aby perníčky nebyly moc tmavé a pěkně na nich vynikla čokoláda)

Na čokoládu:

– čokoláda na vaření (asi by vám stačila jedna 100g tabulka, ale doporučuji raději dvě, aby se vám s ní dobře manipulovalo)

– tuk na naředění čokolády (na dvě tabulky čokolády asi 30 g)

Bílá poleva:

– vaječný bílek vyšlehaný s cukrem (jako při klasickém zdobení perníčků)

Černá a červená poleva:

– vaječný bílek vyšlehaný s cukrem obarvit potravinářský barvivem.

Vykrajovátko „pan perníček“. Mají i v Teskomě za cca 150 Kč čtyři velikosti – já použila tu nejmenší.

Lentilky na sobí nosíky.

Postup:

Všechny sypké ingredience na těsto smíchejte dohromady a postupně přidávejte další. Vzniklé těsto dejte odpočinout minimálně na hodinu do lednice.

Poté vykrajujte perníčky a rozprostřete je na pečicí papír tak, aby se jeden druhého nedotýkali.

DSC05839 DSC05841 DSC05843 DSC05844

 

Perníčky pečte několik minut na 180 stupňů.

 

20151222_202908[1]

 

Po vychladnutí perníčky potáhněte čokoládou. Můžete zdobičkou nebo jako já plastovým párátkem, aby byly parůžky pěkně do špičky. Po zaschnutí čokolády zdobte cukrovou polevou. Vždy počkejte, až vám poleva zaschne a teprve poté nanášejte druhou, aby se vám polevy neroztékaly a nesmíchaly. Oči jsem nanášela špejlí, ústa jsem dělala zdobičkou. Jistě si ale najdete svou techniku, která vám bude nejlépe vyhovovat.

 

20151227_203429[1]  20151227_203550[1]  20151227_211438[1]  20151227_213738[1]

 

e-Booky

Kontaktní údaje:

Nikola Petrová
NPetrova@seznam.cz
+420 776 252 360

Louky 431
Uherské Hradiště
IČ: 03380572
DIČ:CZ8859074719

TVOŘENÍ a nápady - logo